Μακαρονοσαλάτα
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. ζυμαρικά φαρφάλες ολικής άλεσης.
- 200 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους.
- 1/2 φλιτζάνι ελιές ψιλοκομμένες.
- 6 ντομάτες ώριμες.
- 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο.
- 2 κ.σ. κάππαρη.
- 1/2 ματσάκι γλιστρίδα.
- 2 κ.σ. χυμός φρέσκιας ντομάτας.
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο.
- 4 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι.
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο.
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
- Βράζετε τις φαρφάλες σε αλατισμένο νερό για 6-8'.
- Όταν είναι έτοιμες, τις στραγγίζετε στο σουρωτήρι και ρίχνετε από πάνω κρύο νερό.
- Ξαναβάζετε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
- Πλένετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε κυβάκια.
- Βάζετε τις φαρφάλες σε μία βαθιά σαλατιέρα και ρίχνετε από πάνω τις ντομάτες, τους κύβους φέτας, την κάππαρη και τα φύλλα γλιστρίδας.
- Χτυπάτε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το χυμό φρέσκιας ντομάτα, το λιωμένο σκόρδο και το βαλσαμικό αφού ρίξετε αλάτι και πιπέρι, τα χτυπάτε ώστε να γίνουν μία κρέμα.
- Ρίχνετε το dressing πάνω από τις φαρφάλες και ανακατεύετε.
Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram
Διάβασε επίσης: Πένες λευκές.