Μακαρονοσαλάτα

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. ζυμαρικά φαρφάλες ολικής άλεσης
200 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
1/2 φλιτζάνι ελιές ψιλοκομμένες
6 ντομάτες ώριμες
2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κάππαρη
1/2 ματσάκι γλιστρίδα
2 κ.σ. χυμός φρέσκιας ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
4 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις φαρφάλες σε αλατισμένο νερό για 6-8'. Όταν είναι έτοιμες, τις στραγγίζουμε στο σουρωτήρι και ρίχνουμε από πάνω κρύο νερό. Τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια. Βάζουμε τις φαρφάλες σε μία βαθιά σαλατιέρα και ρίχνουμε από πάνω τις ντομάτες, τους κύβους φέτας, την κάππαρη και τα φύλλα γλιστρίδας.
Για να φτιάξουμε το dressing της σαλάτας, χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το χυμό φρέσκιας ντομάτα, το λιωμένο σκόρδο και το βαλσαμικό. Αφού ρίξουμε αλάτι και πιπέρι, τα χτυπάμε ώστε να γίνουν μία κρέμα. 
Ρίχνουμε το dressing πάνω από τις φαρφάλες και ανακατεύουμε. Η σαλάτα μας είναι έτοιμη!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!
Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινωνήστε μαζί μας

  • Διεύθυνση: Χρυσοστόμου Σμύρνης 16, Περιστέρι, 12134

  • Ωράριο: Κατόπιν ραντεβού
  • Τηλ.: 2105722262 - 6947221887
  • Email: margeli@dietitian.gr
ΠΑΝΩ