Μακαρόνια με μελιτζάνα

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. μακαρόνια πέννες ή ριγκατόνι ολικής άλεσης
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 μεγάλη μελιτζάνα
1 φλιτζάνι ντομάτα κονκασέ ή 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
4 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
4 κ.σ. μοτσαρέλα κομμένη σε κυβάκια
λίγο μαϊντανό για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τη μελιτζάνα σε κυβάκια και τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι πάνω από μία λεκάνη. 
Ρίχνουμε μπόλικο αλάτι στη μελιτζάνα και την αφήνουμε για περίπου μισή ώρα να ξεπικρίσει. 
Ξεπλένουμε τα κυβάκια μελιτζάνας και τα βάζουμε πάλι στο σουρωτήρι.Βάζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό να βράσουν.
Σ' ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. 
Όταν μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε τη μελιτζάνα και αφήνουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί κι όταν αυτό εξατμιστεί, προσθέτουμε τη ντομάτα, το βασιλικό, λίγο αλάτι και πιπέρι. 
Μόλις η σάλτσα πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και υα ρίχνουμε λίγα λίγα στη σάλτσα ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε. 
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε με κλειστό το καπάκι για 2 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!

Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινωνήστε μαζί μας

  • Διεύθυνση: Χρυσοστόμου Σμύρνης 16, Περιστέρι, 12134

  • Ωράριο: Κατόπιν ραντεβού
  • Τηλ.: 2105722262 - 6947221887
  • Email: margeli@dietitian.gr
ΠΑΝΩ