Light μελιτζάνες παπουτσάκια

ΥΛΙΚΑ

  • 4-5 μελιτζάνες
  • 3 μεγάλες ντομάτες
  • 800 γρ κιμάς από ελιά 
  • Μαϊντανός
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Κανέλα, γαρύφαλλο και θυμάρι
  • 3 κουταλιές σούπας κεφαλοτύρι και επιπλέον για από πάνω
  • Λίγη τριμμένη φρυγανιά


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβετε στα δύο τις μελιτζάνες , τις χαράζετε βαθιά και σταυρωτά, αλείφετε με ελαιόλαδο και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
  2. Τις αναποδογυρίζετε και τις ψήνετε σε ταψί με λαδόκολλα στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμες τις πατάτε με ένα πιρούνι για να κάνετε χώρο για τη γέμιση του κιμά. Τις αφήνετε στην άκρη.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή πλασωτέ κατσαρόλα τσιγαρίζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο και προσθέτετε σταδιακά τον κιμά.
  4. Ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να τσιγαριστεί όλος ο κιμάς, προσθέτετε την τριμμένη ντομάτα , μπόλικη κανέλα, γαρύφαλλο και θυμάρι και λίγο νερό/ζωμό εάν χρειαστεί και συνεχίζετε το μαγείρεμα.
  5. Όταν είναι έτοιμος ο κιμάς προσθέτετε το κεφαλοτύρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  6. Γεμίζετε τις μελιτζάνες, πασπαλίζετε με φρυγανιά και τυρί τριμμένο και ψήνετε άλλο λίγο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

 

Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram


Διάβασε επίσης:Ψαρονέφρι με γιαούρτι και σόγια sauce.

Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ