Κοτόπουλο με πράσα

ΥΛΙΚΑ

  • 2 στήθη κοτόπουλου σε κομμάτια
  • 3 πράσα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 4 κουταλιές τραχανάς
  • Κρεμμύδι
  • Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
  • Βούτυρο
  • Βιολογικός κύβος λαχανικών

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. "Θωρακίζετε" το κοτόπουλο σε λίγο ελαιόλαδο και το βάζετε στην άκρη.
  2. Προσθέτετε λίγο φρέσκο βούτυρο στην κατσαρόλα και διαδοχικά ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα πράσα.
  3. Ξαναρίχνετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και προσθέτετε 3 ποτήρια νερό στα οποία έχετε αραιώσει ένα βιολογικό κύβο λαχανικών.
  4. Προσθέτετε τον τραχανά και αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου 35-40 λεπτα.
  5. Όταν έχει γίνει το κοτόπουλο και έχουν μαλακώσει τα πράσα, προσθέτετε χυμό λεμόνι κατά βούληση και ίσως λίγο ξύσμα λεμονιού και ψιλοκομμένο άνηθο στο πιάτο σας.
  6. Αν θέλετε πιο πηχτή σάλτσα προς το τέλος του βρασμού, σε ένα ποτήρι ζωμό από το φαγητό διαλύεις λίγο κορν φλάουρ και το ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα.

 

 

Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram.


Διάβασε επίσης: Κοτόπουλο με ντοματίνια και μοτσαρέλα.

Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ