Κεφτεδάκια κοτόπουλου με μακαρόνια

ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ κιμά κοτόπουλου
  • 3 φέτες ψωμί τοστ ολικής βρεγμένες με γάλα
  • 1 κρεμμύδι
  • 3-4 μανιτάρια
  • 2 καρότα τριμμένα
  • μαϊντανός
  • ρίγανη
  • δυόσμος
  • σκόρδο
  • κλασική σάλτσα ντομάτας
  • 1 συσκευασία ζυμαρικά ολικής άλεσης
  • ελαιόλαδο
     

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μούλιασε το ψωμί στο γάλα.
  2. Ψιλόκοψε στο μπλέντερ όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά εκτός από τα καρότα.
  3. Τρίψε στην ψιλή πλευρά του τρίφτη τα καρότα.
  4. Ανακάτεψε όλα τα υλικά και πρόσθεσε το ψωμί καλά στυμμένο.
  5. Ζύμωσε τον κιμά και άφησέ τον στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
  6. Βάλε σε ένα μπολάκι λίγο ελαιόλαδο και με γάντια πλάσε τα μπιφτέκια, αλείφοντας τα χέρια σου κάθε φορά με λίγο λάδι.
  7. Ψήσε πάνω σε λαδόκολλα στον αέρα ή στο γκριλ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  8. Φτιάξε μια κλασική σάλτσα ντομάτας και λίγα λεπτά πριν δέσει, πρόσθεσε μέσα τα κεφτεδάκια. Εγώ πρόσθεσα και μπαχαρικά όπως κανέλα, κουρκουμά και μπαχάρι. Προτίμησε φρέσκια ντοματούλα στον τρίφτη.
  9. Βράσε τα κεφτεδάκια για λίγο μέσα στην σάλτσα μέχρι να δέσει και να προλάβουν να αφομοιωθούν τα κεφτεδάκια μέσα σε αυτή.
  10. Βράσε μακαρόνια ολικής σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία.
  11. Σέρβιρε και απόλαυσε

 

Δες εδώ το βίντεο με τα βήματα αναλυτικά.

 

Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα, ακολούθησέ μας στην σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram.


Διάβασε επίσης: Light μελιτζάνες παπουτσάκια.

Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ