Κεφτεδάκια κοτόπουλου με μακαρόνια
ΥΛΙΚΑ
- 500γρ κιμά κοτόπουλου
- 3 φέτες ψωμί τοστ ολικής βρεγμένες με γάλα
- 1 κρεμμύδι
- 3-4 μανιτάρια
- 2 καρότα τριμμένα
- μαϊντανός
- ρίγανη
- δυόσμος
- σκόρδο
- κλασική σάλτσα ντομάτας
- 1 συσκευασία ζυμαρικά ολικής άλεσης
- ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μούλιασε το ψωμί στο γάλα.
- Ψιλόκοψε στο μπλέντερ όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά εκτός από τα καρότα.
- Τρίψε στην ψιλή πλευρά του τρίφτη τα καρότα.
- Ανακάτεψε όλα τα υλικά και πρόσθεσε το ψωμί καλά στυμμένο.
- Ζύμωσε τον κιμά και άφησέ τον στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
- Βάλε σε ένα μπολάκι λίγο ελαιόλαδο και με γάντια πλάσε τα μπιφτέκια, αλείφοντας τα χέρια σου κάθε φορά με λίγο λάδι.
- Ψήσε πάνω σε λαδόκολλα στον αέρα ή στο γκριλ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Φτιάξε μια κλασική σάλτσα ντομάτας και λίγα λεπτά πριν δέσει, πρόσθεσε μέσα τα κεφτεδάκια. Εγώ πρόσθεσα και μπαχαρικά όπως κανέλα, κουρκουμά και μπαχάρι. Προτίμησε φρέσκια ντοματούλα στον τρίφτη.
- Βράσε τα κεφτεδάκια για λίγο μέσα στην σάλτσα μέχρι να δέσει και να προλάβουν να αφομοιωθούν τα κεφτεδάκια μέσα σε αυτή.
- Βράσε μακαρόνια ολικής σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία.
- Σέρβιρε και απόλαυσε
Δες εδώ το βίντεο με τα βήματα αναλυτικά.
Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα, ακολούθησέ μας στην σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram.
Διάβασε επίσης: Light μελιτζάνες παπουτσάκια.