Καστανό ρύζι με άρωμα Ασίας
ΥΛΙΚΑ
- 1 φλιτζ. καστανό ρύζι basmati
- 2 κρεμμύδια
- 1/2 λάχανο
- πολύχρωμες πιπεριές
- 1 κ.γλ πολτό σκόρδο ή 2 σκελίδες περασμένες από την πρέσα
- 2-3 κ.σ ελαιόλαδο
- 1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί
- Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
- Σόγια σως
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζετε το ρύζι για 5 λεπτά σε άφθονο νερό και το στραγγίζετε.
- Προσθέτετε καθαρό νερό και το βράζετε πάλι.
- Όταν είναι έτοιμο, σουρώνετε, προσθέτετε 1 κ.σ ελαιόλαδο και αφήνετε στην άκρη.
- Κόβετε τα λαχανικά (τα κρεμμύδια σε φετάκια, το λάχανο σε χοντροκομμένες λωρίδες, τις πιπεριές στη μέση και μετά σε λεπτές λωρίδες).
- Τοποθετείτε 1-2 κ.σ ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια φαρδιά κατσαρόλα και ξεκινάτε να σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε λίγο αλάτι.
- Αφού έχει μαραθεί το κρεμμύδι, προσθέτετε το λάχανο, την πιπεριά και το σκόρδο. Συμπληρώνετε αλάτι για να μαραθούν πιο γρήγορα τα λαχανικά.
- Μόλις μαραθούν τα λαχανικά σβήνετε με το κρασί.
- Συνεχίζετε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε για 1 λεπτό.
- Τέλος προσθέτετε σόγια σως κατά βούληση.
Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram
Διάβασε επίσης: Πένες λευκές.