Καστανό ρύζι με άρωμα Ασίας

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλιτζ. καστανό ρύζι basmati
  • 2 κρεμμύδια
  • 1/2 λάχανο
  • πολύχρωμες πιπεριές
  • 1 κ.γλ πολτό σκόρδο ή 2 σκελίδες περασμένες από την πρέσα
  • 2-3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
  • Σόγια σως

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

  1. Βράζετε το ρύζι για 5 λεπτά σε άφθονο νερό και το στραγγίζετε.
  2. Προσθέτετε καθαρό νερό και το βράζετε πάλι.
  3. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνετε, προσθέτετε 1 κ.σ ελαιόλαδο και αφήνετε στην άκρη.
  4. Κόβετε τα λαχανικά (τα κρεμμύδια σε φετάκια, το λάχανο σε χοντροκομμένες λωρίδες, τις πιπεριές στη μέση και μετά σε λεπτές λωρίδες).
  5. Τοποθετείτε 1-2 κ.σ ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια φαρδιά κατσαρόλα και ξεκινάτε να σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε λίγο αλάτι.
  6. Αφού έχει μαραθεί το κρεμμύδι, προσθέτετε το λάχανο, την πιπεριά και το σκόρδο. Συμπληρώνετε αλάτι για να μαραθούν πιο γρήγορα τα λαχανικά.
  7. Μόλις μαραθούν τα λαχανικά σβήνετε με το κρασί.
  8. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά. 
  9. Ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε για 1 λεπτό.
  10. Τέλος προσθέτετε σόγια σως κατά βούληση.

 

 

Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram


Διάβασε επίσης: Πένες λευκές.

Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ