Καριοκάκια με χουρμάδες

ΥΛΙΚΑ
  • 200γρ χουρμάδες
  • 130γρ βρώμη
  • 50γρ καρύδια
  • 30ml ελαιόλαδο
  • 20 περίπου ml νερό από τους χουρμάδες
  • 1 κοφτή κ.σ. κανέλα
  • 30γρ κακάο
  • λίγο γαρίφαλο
  • 160γρ κουβερτούρα με στέβια
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Μούλιασε τους χουρμάδες σε ζεστό νεράκι όσο θα ετοιμάζεις την υπόλοιπη συνταγή.
  2. Άλεσε την βρώμη και βάλ'την σε ένα μπολ. Πρόσθεσε την κανέλα, το κακάο, και το γαρίφαλο.
  3. Άλεσε τα καρύδια και πρόσθεσέ τα και αυτά στο μπολ σου.
  4. Άλεσε τους χουρμάδες με το λάδι και το νεράκι στο μπλέντερ. Εδώ μπορεί να χρειαστεί να προσθέσεις λίγο ακόμα νεράκι.
  5. Πρόσθεσε την πάστα που προέκυψε μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε καλά, μέχρι να γίνουν μια μάζα.
  6. Τύλιξε με μια λαδόκολλα το μείγμα σε μακρόστενο σχήμα και άφησε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
  7. Μόλις δέσει το γλυκάκι σου, κόψε σε κομμάτια, βούτηξέ τα στην λιωμένη κουβερτούρα και άφησέ τα πάνω σε λαδόκολλα στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

 

Δες εδώ το video με τα βήματα της συνταγής αναλυτικά.

 

Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα, ακολούθησέ μας στην σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram.

 

Διάβασε επίσης:Brownie energy balls

Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ