Καριοκάκια με χουρμάδες
- 200γρ χουρμάδες
- 130γρ βρώμη
- 50γρ καρύδια
- 30ml ελαιόλαδο
- 20 περίπου ml νερό από τους χουρμάδες
- 1 κοφτή κ.σ. κανέλα
- 30γρ κακάο
- λίγο γαρίφαλο
- 160γρ κουβερτούρα με στέβια
- Μούλιασε τους χουρμάδες σε ζεστό νεράκι όσο θα ετοιμάζεις την υπόλοιπη συνταγή.
- Άλεσε την βρώμη και βάλ'την σε ένα μπολ. Πρόσθεσε την κανέλα, το κακάο, και το γαρίφαλο.
- Άλεσε τα καρύδια και πρόσθεσέ τα και αυτά στο μπολ σου.
- Άλεσε τους χουρμάδες με το λάδι και το νεράκι στο μπλέντερ. Εδώ μπορεί να χρειαστεί να προσθέσεις λίγο ακόμα νεράκι.
- Πρόσθεσε την πάστα που προέκυψε μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε καλά, μέχρι να γίνουν μια μάζα.
- Τύλιξε με μια λαδόκολλα το μείγμα σε μακρόστενο σχήμα και άφησε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
- Μόλις δέσει το γλυκάκι σου, κόψε σε κομμάτια, βούτηξέ τα στην λιωμένη κουβερτούρα και άφησέ τα πάνω σε λαδόκολλα στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Δες εδώ το video με τα βήματα της συνταγής αναλυτικά.
Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα, ακολούθησέ μας στην σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram.
Διάβασε επίσης:Brownie energy balls