Φρουτόψωμο
- 400 γρ αποξηραμένα φρούτα σε κομματάκια (χουρμάδες, δαμάσκηνα, βερίκοκα και cranberries)
- 160γρ ξηροί καρποί (φουντούκια, καρύδια και κάσιους)
- 3 κ.σ λιναρόσπορος κοπανισμένος
- 150ml κρύο νερό
- 130γρ αλεύρι βρώμης (ίσως bio και χωρίς γλουτένη)
- 1 κγλ baking powder
- Σε ένα μπολ πρόσθεσε τους ξηρούς καρπούς και τον κοπανισμένο λιναρόσπορο.
- Σπάσε σε μικρά ή μεγάλα κομμάτια με τα χέρια σου ή άλεσέ τους στο μπλέντερ, ανάλογα με την προτίμησή σου.
- Πρόσθεσε στο μπολ τα αποξηραμένα φρούτα κομμένα σε κυβάκια.
- Ανακάτεψε το αλεύρι βρώμης με το baking powder και ρίξ'τα στο μπολ με τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς.
- Πρόσθεσε και το νερό και ζύμωσε με γάντια.
- Άφησε το να σταθεί για 10-15 λεπτά
- Ξαναζύμωσε και δώσε σχήμα.
- Βάλε το φρουτόψωμο πάνω σε λαδόκολλα και ψήσε στους 170 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
- Άφησε το να κρυώσει ΕΝΤΕΛΩΣ και κόψε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε φέτες.
Δες εδώ το βίντεο με τα βήματα αναλυτικά.
Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα, ακολούθησέ μας στην σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram.
Διάβασε επίσης: Μάφινς μπανάνας με κακάο.