Φιλέτο κοτόπουλο με θυμάρι και λεμόνι
ΥΛΙΚΑ
- 4 φιλέτα από κοτόπουλο
- 1 ζωμό λαχανικών
- 1-2 λεμόνια
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αρχικά σοτάρετε ελαφρά τα φιλετάκια με 3 κ.σ λάδι στην κατσαρόλα.
- Αφού έχετε διαλύσει το ζωμό σε 250 ml ζεστό νερό προσθέτετε μέσα τη μουστάρδα, το χυμό από τα λεμόνια (ανάλογα πόσο ζουμερά είναι, αλλά και τα γούστα) και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το ανακατεύετε.
- Όταν έχουνε πάρει χρώμα τα φιλέτα, τα περιχύνετε με τη σάλτσα, τα αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το θυμάρι.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει για 40' περίπου.
- Όταν έχει βράσει το κοτόπουλο ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει.
- Ιδανικά σερβίρουμε με ρύζι καστανό.
Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram.
Διάβασε επίσης: Κοτόπουλο με ντοματίνια και μοτσαρέλα.