Φιλέτο κοτόπουλο με θυμάρι και λεμόνι

ΥΛΙΚΑ

  • 4 φιλέτα από κοτόπουλο
  • 1 ζωμό λαχανικών
  • 1-2 λεμόνια
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Αρχικά σοτάρετε ελαφρά τα φιλετάκια με 3 κ.σ λάδι στην κατσαρόλα.
  2. Αφού έχετε διαλύσει το ζωμό σε 250 ml ζεστό νερό προσθέτετε μέσα τη μουστάρδα, το χυμό από τα λεμόνια (ανάλογα πόσο ζουμερά είναι, αλλά και τα γούστα) και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το ανακατεύετε.
  3. Όταν έχουνε πάρει χρώμα τα φιλέτα, τα περιχύνετε με τη σάλτσα, τα αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το θυμάρι. 
  4. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει για 40' περίπου.
  5. Όταν έχει βράσει το κοτόπουλο ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει. 
  6. Ιδανικά σερβίρουμε με ρύζι καστανό.

 

 

Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram.


Διάβασε επίσης: Κοτόπουλο με ντοματίνια και μοτσαρέλα.

 
Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ