Φακόρυζο

ΥΛΙΚΑ

250 γρ φακές ψιλές
250 γρ ρύζι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι σε φέτες
2 καρότα σε φέτες
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 σκελίδα σκόρδο
1/4 κ.γ. γλυκάνισο
1/2 κ.γ. κύμινο
1-2 δαφνόφυλλα
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις φακές σε ανάλατο νερό για 10 λεπτά. Στη συνέχεια τις αποσύρουμε από τη φωτιά και τις στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε μία αντικολλητική κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά. 
Στη συνέχεια προσθέτουμε το καρότο και τα σωτάρουμε όλα μαζί για άλλα 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις φακές, τα ανακατεύουμε όλα μαζί για λίγο και στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα κι ένα ποτήρι νερό.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, καθώς επίσης και τα δαφνόφυλλα. 
Βράζουμε τις φακές για μισή ώρα περίπου, προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί.
Ρίχνουμε το ρύζι στην κατσαρόλα μαζί με το κύμινο και το γλυκάνισο. 
Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά και προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί, όμως το τελικό πιάτο πρέπει να είναι λίγο χυλώδες.


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!
Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινωνήστε μαζί μας

  • Διεύθυνση: Χρυσοστόμου Σμύρνης 16, Περιστέρι, 12134

  • Ωράριο: Κατόπιν ραντεβού
  • Τηλ.: 2105722262 - 6947221887
  • Email: margeli@dietitian.gr
ΠΑΝΩ