Αφράτη, εύκολη βασιλόπιτα χωρίς μίξερ

ΥΛΙΚΑ

Στερεά:

  • 310 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 φακελάκι baking powder (20γρ)
  • 1/4 κ.γλ μαγειρική σόδα
  • 2 βανίλιες
  • κανέλα
  • λίγο γαρίφαλο
  • 180 γρ τριμμένο καρύδι


Υγρά:

  • 2 αυγά
  • 250 γρ καστανή ζάχαρη
  • 110 γρ ηλιέλαιο
  • 90 γρ ελαιόλαδο
  • 200 γρ κεφίρ
  • 100 γρ γάλα σόγιας βανίλια


 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ, πρόσθεσε όλα τα στερεά υλικά (το αλεύρι καλό είναι να το περάσεις από μια σίτα) και ανακάτεψέ τα καλά.
  2. Σε άλλο μπολ βάλε την ζάχαρη με τα αυγά και ανακάτεψε με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
  3. Στο μπολ με την ζάχαρη και τα αυγά, πρόσθεσε και τα υπόλοιπα υγρά υλικά και ανακάτεψε.
  4. Ρίξε το μείγμα με τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακάτεψε ξανά, μέχρι να έχεις ένα λείο μείγμα.
  5. Τοποθέτησε μια λαδόκολλα σε μια αποσπώμενη φόρμα 26 εκ, βάλε στα πλαϊνά λίγο βουτυράκι για να μην σου κολλήσει και κόψε με ένα ψαλίδι όση περισσεύει.
  6. Ψήσε στους 160 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά.
  7. Ανέβασε την θερμοκρασία του φούρνου στους 170 βαθμούς και άνοιξε τον φούρνο γρήγορα, σκέπασε την βασιλόπιτα με μια λαδόκολλα και συνέχισε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα.
  8. Αφού ψηθεί, αφήσέ την να κρυώσει, ρίξε από πάνω άχνη και στόλισέ την.

    *Αντί για γάλα σόγιας βανίλια μπορείς να βάλεις άλλο εναλλακτικό γάλα ή ακόμα και νερό!

     
Δες εδώ το video με τα βήματα της συνταγής αναλυτικά.

 

Η έμπνευση αυτής της συνταγής ήρθε από live-kitchen.gr

 

Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα, ακολούθησέ μας στην σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram.

 

Διάβασε επίσης: Μελομακάρονα με βρώμη και χουρμάδες

Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ