Αφράτη, εύκολη βασιλόπιτα χωρίς μίξερ
ΥΛΙΚΑ
Στερεά:
- 310 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 φακελάκι baking powder (20γρ)
- 1/4 κ.γλ μαγειρική σόδα
- 2 βανίλιες
- κανέλα
- λίγο γαρίφαλο
- 180 γρ τριμμένο καρύδι
Υγρά:
- 2 αυγά
- 250 γρ καστανή ζάχαρη
- 110 γρ ηλιέλαιο
- 90 γρ ελαιόλαδο
- 200 γρ κεφίρ
- 100 γρ γάλα σόγιας βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ, πρόσθεσε όλα τα στερεά υλικά (το αλεύρι καλό είναι να το περάσεις από μια σίτα) και ανακάτεψέ τα καλά.
- Σε άλλο μπολ βάλε την ζάχαρη με τα αυγά και ανακάτεψε με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
- Στο μπολ με την ζάχαρη και τα αυγά, πρόσθεσε και τα υπόλοιπα υγρά υλικά και ανακάτεψε.
- Ρίξε το μείγμα με τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακάτεψε ξανά, μέχρι να έχεις ένα λείο μείγμα.
- Τοποθέτησε μια λαδόκολλα σε μια αποσπώμενη φόρμα 26 εκ, βάλε στα πλαϊνά λίγο βουτυράκι για να μην σου κολλήσει και κόψε με ένα ψαλίδι όση περισσεύει.
- Ψήσε στους 160 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά.
- Ανέβασε την θερμοκρασία του φούρνου στους 170 βαθμούς και άνοιξε τον φούρνο γρήγορα, σκέπασε την βασιλόπιτα με μια λαδόκολλα και συνέχισε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα.
- Αφού ψηθεί, αφήσέ την να κρυώσει, ρίξε από πάνω άχνη και στόλισέ την.
*Αντί για γάλα σόγιας βανίλια μπορείς να βάλεις άλλο εναλλακτικό γάλα ή ακόμα και νερό!
Η έμπνευση αυτής της συνταγής ήρθε από live-kitchen.gr
Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα, ακολούθησέ μας στην σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram.
Διάβασε επίσης: Μελομακάρονα με βρώμη και χουρμάδες