Πένες με καπνιστό σολομό

ΥΛΙΚΑ

  • 250γρ. πένες ολικής άλεσης.
  • 150γρ. καπνιστό σολομό/ καπνιστή πέστροφα.
  • λίγο γάλα light.
  • λίγη βότκα ή λευκό κρασί.
  • ντοματίνια, άνιθος.
  • αλάτι, πιπέρι, θυμάρι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζετε τις πένες al dente και σουρώνετε.
  2. Κόβετε τον καπνιστό σολομό σε λωρίδες.
  3. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε λίγο νερό σε χαμηλή φωτιά.
  4. Προσθέτετε τον σολομό, τον σοτάρετε ελαφρά χωρίς λάδι και ρίχνετε την βότκα.
  5. Προσθέτετε τα ντοματίνια, τον άνιθο, αλάτι, πιπέρι και το γάλα και αφήνουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
  6. Ρίχνετε τις πένες στο τηγάνι και ανακατεύετε.
  7. Σερβίρετε προαιρετικά το πιάτο πασπαλισμένο με φρέσκο μαϊντανό.

 

Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram.


Διάβασε επίσης: Ψάρι με λαχανικά.

 

 

 

Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ