Πένες με καπνιστό σολομό

ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)

250γρ πένες ολικής άλεσης

150γρ καπνιστό σολομό/ καπνιστή πέστροφα

λίγο γάλα light

λίγη βότκα ή λευκό κρασί

ντοματίνια, άνιθος

αλάτι, πιπέρι, θυμάρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις πένες al dente και σουρώνουμε.

Κόβουμε τον καπνιστό σολομό σε λωρίδες.

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο νερό σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε τον σολομό, τον σωτάρουμε ελαφρά χωρίς λάδι και ρίχνουμε την βότκα.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τον άνιθο, αλάτι, πιπέρι και το γάλα και αφήνουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

Ρίχνουμε τις πένες στο τηγάνι και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε προαιρετικά το πιάτο πασπαλισμένο με φρέσκο μαιντανό.

 

Καλή σας όρεξη!