Παντζαροσαλάτα με ξινόμηλα

ΥΛΙΚΑ

  • 4 μέτρια παντζάρια βρασμένα (μόνο οι βολβοί)
  • 1 ξινόμηλο
  • 1- 2 γιαούρτια στραγγιστά light
  • 2-3 κ.σ. μαγιονέζα light
  • 50 γρ. καρύδια τριμμένα
  • 1 ποτήρι του κρασιού ξύδι με εστραγκόν
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβετε τα βρασμένα από την προηγούμενη μέρα παντζάρια σε κύβους, τα βάζετε σε ένα μπολ και τα αφήνετε για 5 λεπτά στο ξύδι.
  2. Κόβετε το μήλο στα τέσσερα, το καθαρίζετε και το τρίβετε με ένα τρίφτη σε μεγάλα ξύσματα.
  3. Ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, σουρώνετε τα παντζάρια και όλα τα υλικά μαζί τα ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ. 
  4. Προσθέτετε το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε. 
  5. Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίζετε με το καρύδι.

 

 

Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram.

 

Διάβασε επίσης:Ταμπουλέ (Tabbouli)

 
 
Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ