Μακαρονοσαλάτα

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. ζυμαρικά φαρφάλες ολικής άλεσης.
  • 200 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους.
  • 1/2 φλιτζάνι ελιές ψιλοκομμένες.
  • 6 ντομάτες ώριμες.
  • 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο.
  • 2 κ.σ. κάππαρη.
  • 1/2 ματσάκι γλιστρίδα.
  • 2 κ.σ. χυμός φρέσκιας ντομάτας.
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο.
  • 4 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι.
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
 
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βράζετε τις φαρφάλες σε αλατισμένο νερό για 6-8'.
  2. Όταν είναι έτοιμες, τις στραγγίζετε στο σουρωτήρι και ρίχνετε από πάνω κρύο νερό. 
  3. Ξαναβάζετε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
  4. Πλένετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε κυβάκια.
  5. Βάζετε τις φαρφάλες σε μία βαθιά σαλατιέρα και ρίχνετε από πάνω τις ντομάτες, τους κύβους φέτας, την κάππαρη και τα φύλλα γλιστρίδας.
  6. Χτυπάτε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το χυμό φρέσκιας ντομάτα, το λιωμένο σκόρδο και το βαλσαμικό αφού ρίξετε αλάτι και πιπέρι, τα χτυπάτε ώστε να γίνουν μία κρέμα. 
  7. Ρίχνετε το dressing πάνω από τις φαρφάλες και ανακατεύετε.

 

 

 

Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram


Διάβασε επίσης: Πένες λευκές.

 
 
 
Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ