Κοτόπουλο με ντοματίνια και μοτσαρέλα

ΥΛΙΚΑ

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο χωρίς πέτσα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κούπες ντοματίνια
  • 200 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Βαλσαμικό ξύδι
  • 10 μεγάλα φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε επιφάνεια κοπής αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα κοτόπουλο και τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Σ' ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και ρίχνετε τα φιλέτα. 
  3. Τα αφήνετε να μαγειρευτούν με λίγο νεράκι για 10' περίπου από κάθε πλευρά με κλειστό καπάκι. 
  4. Σ' ένα άλλο μικρότερο κατσαρολάκι ζεσταίνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνετε το σκόρδο και το αφήνετε να βγάλει τα αρώματά του. 
  5. Προσθέτετε τα ντοματίνια και τα αφήνετε για 5' μέχρι να μαλακώσουν. 
  6. Στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τον βασιλικό. 
  7. Όταν το κοτόπουλο ψηθεί καλά και μέσα και έξω, προσθέτετε στο τηγάνι την κομμένη μοτσαρέλα και το μείγμα με τα ντοματίνια, τα αφήνετε να δέσουν για 1-2 λεπτάκια.
  8. Τέλος ραντίζετε με το βαλσαμικό ξύδι και σερβίρετε με σαλάτα.

 

Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram.


Διάβασε επίσης: Φιλέτο κοτόπουλο με θυμάρι και λεμόνι.

 
Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ