- Για τη γυναίκα
- Για τον άντρα
- Για το παιδί
- Για την τρίτη ηλικία
- Για τη χορτοφαγία
- Διατροφικά θέματα
- Γνωρίστε... τα τρόφιμα
- Νέα πυραμίδα διατροφής
- Μεσογειακή διατροφή
- Παχυσαρκία
- Συναισθηματικό φαγητό
- Σκέψεις για... σπορά
- Εποχική διατροφή και γιορτές
- Συνταγές
Κέικ λαχανικών
ΥΛΙΚΑ
2 μικρά κολοκυθάκια (τριμμένα)
1 μέτριο καρότο (τριμμένο)
3 μεγάλα αυγά
1¼ φλ. αλεύρι ολικής άλεσης γ.ο.χ
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. γάλα
1 φλ. τυρί light τριμμένο
1 φλ. φέτα σε τρίμματα
2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το αλμυρό κέικ λαχανικών, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Περνάμε τα λαχανικά στον τρίφτη.
Σε μπολ βάζουμε τα αυγά, το λάδι, το γάλα και το αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε με σύρμα για 2-3΄να ενωθούν. Προσθέτουμε τα λαχανικά, τη γραβιέρα, τη φέτα, το μαϊντανό και τον άνηθο. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και απαλά με κουτάλι ανακατεύουμε να ενωθούν.
Αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα. Ψήνουμε για 45΄περίπου, μέχρι η λάμα του μαχαιριού να βγαίνει στεγνή και καθαρή από το κέντρο του.
Αφήνουμε το κέικ να σταθεί για 15΄και έπειτα ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!